Ford Mondeo 1800 16V E2 "Business Edition"
Merk
Ford
Type
Mondeo 1.8 16V
Bouwjaar
1996
Kilometerstand
48.100
Transmissie
Handgeschakeld
Deuren
5
Carrosserie
Sedan
Kleur
Groen metallic
BTW/Marge
Marge
Prijs
VERKOCHT
Omschrijving

Te koop 

UNICUM: Ford Mondeo 1.8 16V "Business Edition" afkomstig van de eerste eigenaar!!!! 
 
Merk: Ford
Type: Mondeo 1800 16V E2
Model: sedan 
Kleur: Groen metallic
Bouwjaar: 02-1996
KM stand: 48.100 km (NAP/Carpass) 
 
De auto is voorzien van de volgende optie's: 
- centrale deurvergrendeling;
- verstelbaar stuur;
- elektrische hoogteverstelling bestuurdersstoel;

- 15” originele stalen velgen met de originele wieldoppen; 
- mistlampen;
- meegespoten bumpers;
- metallic lak;

- automaat;
- trekhaak; 
- in delen neerklapbare achterbank; 
- originele radio;  
- stuurbekrachtiging; 
- onderhoudshistorie aanwezig (boekjes volledig ingevuld); 
 
IN HET KORT...
De Ford Mondeo van de eerste generatie is zogoed als nergens meer te zien in het hedendaagse straatbeeld. Het eerste model in de serie werd in maart 1993 op de markt gebracht, en won onder meer de Auto van het Jaar (1994) en Zakenauto van het Jaar titels. Het model was verkrijgbaar als vierdeurs sedan, vijfdeurs hatchback en als stationwagon, en werd geproduceerd in de Ford fabriek in het Belgische Genk. Deze opvolger van de Sierra moest een succes worden. Veel aandacht ging uit naar het ontwerpen van een goed uitgebalanceerd onderstel. Voor het testwerk werd onder andere oud-Formule 1 wereldkampioen Jackie Stewart ingehuurd. In tegenstelling tot de Ford Sierra had de Mondeo voorwielaandrijving. Dit was het eerste Ford model in deze klasse met deze aandrijvingsvorm. In Nederland was de auto populair bij zakelijke rijders. 

De Mondeo die hier wordt aangeboden is zowel qua staat, kilometerstand als historie uniek te noemen. Waar vind je anders nog een Mondeo van de eerste generatie met slechts één voorgaande eigenaar en een uiterst lage kilometerstand van 48.100km. De eerste en enige eigenaar (16-08-1929) bestelde in 1996 op 66-jarige leeftijd deze Mondeo in de "Business Edition" uitvoering. Deze uitvoering werd in 1995 geïntroduceerd als opvolger van de GLX. De uitvoering kenmerkte zich door de aanwezigheid van mistlampen bovenop een aantal luxe-opties zoals elektrische ramen, armsteunen en elektrische en verwarmbare spiegels.

Gezien de staat van de auto is de enige eigenaar uiterst zuinig geweest op de auto. De auto heeft nagenoeg altijd binnen gestaan en dat is natuurlijk te zien. Deze bevindt zich in ongerestaureerde staat. De strakke, en nog belangrijker, roestvrije carrosserie zou niet misstaan in een hedendaagse Ford-showroom. De stoelen, stuur, dashboard, vloertapijt, dakhemel, etc. etc.,.... verkeren allemaal in nieuwstaat. Trek het portier open van de auto en je kunt dit alleen maar beamen. Neem plaats achter het stuur en waan jezelf weer in 1996. 
Onder de stoel kwam nog een bonnetje van meneer tevoorschijn van zijn inkopen bij de plaatselijke C1000 supermarkt in het naastgelegen dorp. Het bonnetje dateert van 06/09/1997, over nostalgie gesproken!!! De tijd lijkt wel te hebben stilgestaan bij deze Ford!


Kortom een unieke kans om in het bezit te komen van een Ford Mondeo van de eerste generatie. 95% is geëxporteerd of op de sloop beland. Des te unieker om hier een exemplaar aan te kunnen bieden met een zeldzaam lage kilometerstand. De authenticiteit en historie is 100%  aantoonbaar met de bijbehorende documentatie. Een prachtig exemplaar wat niet zou misstaan in een museum of privécollectie. Dit toont maar eens te meer in wat voor staat deze auto zich bevindt. Waardevaste investering!!! 

Heeft deze auto uw interesse gewekt, aarzel dan niet en bel gerust.
www.smeets-auto-select.nl
0031 6 518 18 875

Meer informatie over deze Ford?
Smeets Auto Select
Graafschap Hornelaan 157L
6001 AC Weert
info@smeets-auto-select.nl
06 - 518 18 875

Bezichtiging op afspraak!