BMW E36 3-serie 318is BJ.1996
Merk
BMW
Type
E36 3-serie 318is
Bouwjaar
1996
Kilometerstand
181.250
Transmissie
Automaat
Deuren
4
Carrosserie
Sedan
Kleur
Zilver metallic
BTW/Marge
Marge
Prijs
VERKOCHT
Omschrijving

Te koop:

Heel nette, in goede staat verkerende BMW E36 318is Sedan

Merk: BMW
Type: 3-serie (140pk)
Model: sedan
Kleur: arktissilber metallic
Bouwjaar: 10-1996
KM stand: 181.250 km (NAP aanwezig)

De auto is voorzien van de volgende optie's:
- elektrische ramen voor;
- elektrische bedienbare spiegels;
- centrale deurvergrendeling;
- originele 15" BMW kruisspaakvelgen;
- hoofdsteunen achter;

- velours interieur (Z.G.A.N.);
- lederen stuur;
- elektrisch schuif- kanteldak;
- 6-knops boardcomputer;

- climate control (airco);
- PDC achter (park distance control);

- cd- wisselaar;
- hout inleg;

- 2 X sleutel.

De BMW E36 die hier te koop wordt aangeboden is voorzien van de 1900cc 16- kleppen motor. Deze combinatie wordt door velen bejubeld vanwege zijn sportieve motorkarakter in combinatie met een super wegligging vanwege het lagere motorgewicht in de "neus".  Het betreft hier een bijzonder nette en frisse E36. Geen versleuteld exemplaar dus maar gewoon origineel zoals deze van de band is afgekomen. De meeste modellen van de E36-reeks zijn door de jaren heen in handen gevallen van de "verkeerde" personen die de auto na eigen smaak hebben aangepast. Hierdoor is een E36 in originele staat vandaag de dag redelijk zeldzaam geworden. 
Stap je in de auto dan krijg je te maken met het typische "cockpit" -gevoel wat BMW zo bijzonder heeft gemaakt. Achter het stuur, heb je het gevoel dat je de BMW aantrekt. Als je dat hebt gedaan, blijkt dat alle wezenlijke bedieningselementen perfect onder handbereik zitten. Tevens is dit exemplaar in 1996 nog opgeleukt met een paar aantrekkelijke opties, denk hierbij aan: digitale climate control, elektrisch schuif- kanteldak, elektrische ramen voor en parkeersensoren achter. Hierdoor is de auto gezien zijn leeftijd nog opmerkelijk comfortabel.


De auto heeft maar 3 eigenaren gehad gedurende zijn loopbaan. De auto is oorspronkelijk verkocht in Nederland waar deze tot 2017 door de eerste eigenares is bereden. In mei 2017 is de auto verkocht in België en in juli 2019 heb ik de auto weer terug overgenomen. De kilometerstand van 181.250km is een lage kilometerstand te noemen voor een auto van 23 jaar oud. De kilometerstand is aantoonbaar aan de hand van het NAP-certificaat en Carpass. De carrosserie is in een heel nette, en nog belangrijker, in roestvrije staat. Ook van binnen bevindt de auto zich in een nette staat. 

Kortom dit is een exemplaar waar men nog jaren rijplezier van kan hebben. Tevens, gezien de staat, een waardevaste investering. In deze conditie en samenstelling namelijk nagenoeg niet meer te vinden. Tevens fiscaal vriendelijk in te zetten als youngtimer!

Heeft deze auto uw interesse gewekt, aarzel dan niet en bel gerust.

Paul Smeets
www.smeets-auto-select.nl
0031 6 518 18 875

Meer informatie over deze BMW?
Smeets Auto Select
Graafschap Hornelaan 157L
6001 AC Weert
info@smeets-auto-select.nl
06 - 518 18 875

Bezichtiging op afspraak!